Simulaatiopääsykoe

Simulaatiopääsykoe vastaa nimensä mukaisesti mahdollisimman hyvin varsinaista pääsykoetta. Simulaatiopääsykokeessa oppilas saa realistisen kuvan osaamistasostaan suhteessa pääsykokeen vaatimustasoon ja hahmottaa pääsykokeessa käytettävissä olevan ajan suhteessa työmäärään.

Simulaatiokoefaktat:

 • Hinta: 98 euroa erikseen ostettuna, kurssilaisille 74 euroa (jos simulaatiokoe ostetaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä tai kurssin aikana tiettyyn päivään mennessä)
 • Hinta sisältää: kysymykset, aineiston, vastauspaperit, kokeiden korjauksen, mallivastaukset ja palautesession
 • Simulaatiopääsykokeet järjestetään Kannustimen toimitiloissa osoitteessa Mannerheimintie 44 00260 Helsinki.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu simulaatiopääsykokeeseen täyttäessäsi valmennuskurssin ilmoittautumislomakkeen. Halutko pelkän simulaatiokokeen? Ilmoittaudu lähettämällä seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen toimisto[at]kannustin.fi:

 • sähköpostin otsikkokenttään  simulaatiokoe ja mikä aine (esim. simulaatiokoe Politiikka ja viestintä)
 • viestiin:
  - oma nimesi
  - kotiosoitteesi (kokonaisuudessaan)
  - puhelinnumerosi
  - sähköpostiosoitteesi
  - oletko ilmoittautunut valmennuskurssille jo aikaisemmin, mutta haluaisit lisätä kurssiisi simulaatiokokeen
  oletko oikeutettu erityisjärjestelyihin (mikäli olet oikeutettu erityisjärjestelyihin pääsykokeessa, niin pystymme varmistamaan mahdollisimman oikeanlaisen koetilanteen myös simulaatiokokeessa)

Viimeinen ilmoittautumispäivä on ilmoitettu simulaatiokokeen ajan kanssa alla.

Kevään 2019 simulaatiokoeaikataulu

17.4. VAKAVA
26.4. PSYKOLOGIA JA SOSIAALITIETEET
29.4. POLITIIKKA JA VIESTINTÄ
3.5. YHTEISKUNNALLINEN MUUTOS
16.5. FILOSOFIA

Simulaatiopääsykokeeseen voi ilmoittautua niin kauan kuin paikkoja riittää, kuitenkin viimeistään kaksi päivää ennen koetta. Huomioithan, että paikkoja on rajallisesti! Kaikissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä toimisto[a]kannustin.fi.

Simulaatiokokeen palautus

Kurssilaiset saavat kokeen arvosteluperusteineen pisteytettynä takaisin viimeisellä kurssikerralla, jolloin myös kerrataan ennen pääsykokeisiin menoa.

Muut osallistujat saavat toimistolta sähköpostitse vahvistuksen omasta palautusajankohdastaan. Mikäli osallistuja ei pääse paikalle, lähetämme sähköpostitse kokeen ja arvosteluperusteet ilmoitettuun osoitteeseen.