Esseekirjoittamisen ennakkokurssi

Haluatko kehittyä paremmaksi kirjoittajaksi?
Koetko kaipaavasi lisäharjoitusta ennen varsinaisen valmennuskurssin alkua? Tai o
sallistutko esseemuotoiseen valintakokeeseen, johon ei sisälly lainkaan ennakkomateriaalia?

Esseekirjoittamisen ennakkokurssi on esseevastaamisen perusteita kertaava sähköpostitse toteutettava verkkokurssi. Kurssi sopii yliopistoon hakeville suoritettavaksi ennen valmennuskurssia tai kenelle tahansa, joka haluaa kehittyä kirjoittajana.

Kurssilla ei opiskella minkään hakukohteen ennakkomateriaalia, vaan harjoitukset ovat yleisluonteisempia kirjoitusharjoituksia. Kurssilla saat kehitettyä esimerkiksi esseen rakennetta, kirjoitusnopeutta ja vastausvarmuutta, mistä on apua etenkin esseetehtäviin perustuvissa valintakokeissa. Opettaja antaa jokaisesta tehtävästä kirjallista palautetta. Lisäksi kurssin lopulla pidetään henkilökohtainen palautekeskustelu etäyhteyksien välityksellä.

Käytännössä esseekirjoittamisen ennakkokurssilla kirjoitetaan viisi (5) esseetä, jotka pohjautuvat opettajan jakamiin aineistoihin. Kurssi on tehokas tapa päästä keskittymään nimenomaan aineistovastaamiseen, jota voi olla vaikeaa harjoitella itsenäisesti. Ennen kurssin alkua täytetään alkukysely, jossa kartoitetaan kurssilaisen lähtötasoa ja toiveita kurssin suhteen - tehtävät räätälöidään aina kunkin kirjoittajan tason ja tarpeiden mukaisesti. Kirjoituskurssin jälkeen sinulla on hyvät valmiudet aloittaa varsinainen valmennuskurssi haluaamaasi hakukohteeseen!

Monet valintakokeet sisältävät haastavia soveltavia esseetehtäviä, jotka edellyttävät kykyä omaksua ja käsitellä aineistoa tehokkaasti. Kurssia suositellaan erityisesti niille, jotka tähtäävät esseetehtävistä rakentuvaan valintakokeeseen, mutta omasta esseekirjoituksesta on kulunut jo aikaa, tai soveltava esseekirjoittaminen on tuntunut aiemmin haastavalta. Kannustimen muille valmennuskursseille osallistuvat saavat esseekirjoittamisen ennakkokurssin pakettihintaan.

Mitä esseekurssi sisältää?

 • Alkukyselyn kirjoittajan tasosta ja tarpeista
 • 5 esseeharjoitusta, jotka pohjautuvat opettajan jakamiin aineistoihin
 • Kirjallisen palautteen jokaisesta palautetusta esseeharjoituksesta
 • Puolen tunnin henkilökohtaisen palautetuokion opettajan kanssa kirjoittajan kehittymisestä. Toteutetaan videopuheluna.

Kenelle kurssi sopii?

 • Kaikille, jotka haluavat kehittyä kirjoittajina!
 • Suosittelemme kurssia erityisesti tukena esseepohjaiseen valintakokeeseen osallistuville ja lämmittelynä ennen varsinaista hakukohteen valmennuskursia.
 • Voit osallistua sijainnista riippumatta - kurssi toteutetaan täysin etänä.
 • Haastava työaikataulu ei ole este: voit kirjoittaa esseet sinulle parhaiten sopivina viikonpäivinä ja kellonaikoina. Kurssilla ei ole luentoja, eikä siten tarkkoja aikatauluja.

Milloin kurssi alkaa?

 • Kurssit alkavat porrastetusti pääasiassa tammi-maaliskuun aikana. Esseekurssin suoritusajankohdasta ja -tahdista sovitaan erikseen opettajan kanssa. Nopeimmillaan kurssin voi suorittaa kahdessa viikossa.
 • Kurssille voi ilmoittautua myös loppukeväällä, jos kurssipaikkoja on jäljellä. Tiedustele vapaita paikkoja osoitteesta toimisto@kannustin.fi.

Mitä kurssi maksaa?

 • 238 euroa (218 euroa, kun kurssi ostetaan yhdessä toisen kurssin kanssa)

Milloin voi ilmoittautua?

Ilmoittautuminen Kannustimen kevään 2023 kursseille alkaa tammikuussa 2023. Esseekirjoittamisen ennakkokurssille saattaa kuitenkin olla mahdollista päästä erikseen sopimalla myös syksyllä 2022, joten kannattaa olla rohkeasti yhteydessä meihin ilmoittautumisajan ulkopuolellakin!

Esseekirjoittamisen ennakkokurssista saatua palautetta

Keväällä 2022 Kannustimen esseekurssilaiset antoivat kurssin hyödyllisyydelle arvosanan 4,5 asteikolla 1–5.

"Esseekurssi palautti esseekirjoittamisen asioita omaan muistiin hyvin ja se tuli myös tarpeeseen. Koen, että kirjoittamisen taso on paremmalla tasolla kuin koskaan."

“Esseekurssin opettaja oli erittäin kannustava ja antoi tarkkaa palautetta, mistä pidin paljon.”